2019-01-25 12:51:45• hírek • Bede Emőke

Italozás utáni vezetés? Egyeseknek ez is simán belefér

A közlekedésrendészeti osztály egyenruhásai az elmúlt két napban a szokottnál is nagyobb erőbedobással szűrték a szabálytalankodó sofőröket. Az akciónak pedig meg is lett az eredménye: január 23-án és 24-én hat bűnügyi dossziét nyitottak, 160 pénzbírságot róttak ki, kiegészítő intézkedésként pedig négy jogosítványt függesztettek fel.

Voltak olyanok, kik jogosítvány nélkül, mások pedig néhány ital után ültek kormány mögé. Az ittas vezetőket az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában kapcsolták le. Egyikük saját magát vuktatta le, ugyanis anyagi károkkal járó balesetet is okozott, pontosabban szólba nekihajtott az ortodox katedrális kerítésének komolyan megrongálva azt. A férfi szorult helyzetében egyik barátját hívta segítségül, aki jött is, viszont ő maga is legurított már néhány italt indulás előtt. Az első férfi esetében 0,78 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda, a segítőkész cimbora lehelete pedig 0,62 mg/l-es értéket csalt a készülék kijelzőjére. A 34 éves férfiakat kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjüket is ellenőrizzék, emellett alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt bűnügyi dossziét nyitottak.
 

Rajtuk kívül Szatmárnémetiben és Avasfelsőfaluban is lebukott egy-egy férfi, akik annak ellenére ültek volán mögé, hogy vezetői engedéllyel egyáltalán nem rendelkeztek. Ellenük jogosítvány nélküli vezetés miatt indítottak eljárást.


A rendőrség mindenkit óvatos közlekedésre és a szabályok betartására int, ha másért nem, hát azért mert hétvégén is úgyanúgy kint lesznek az utakon, s nem felejtik az irodában a szondát és a radart sem!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: